• Tuburi de calamar congelate

Tuburi de calamar congelate

Calamarul contine fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavina.

Calamarii se pescuiesc in marile din sud ale tarilor asiatice: Japonia, Vietnam, China, etc. Cei folositi in alimentatie au dimensiuni mici. Ei se disting de alte fructe de mare, printre altele si prin modul foarte rapid de preparare. In caz contrar, carnea poate deveni foarte tare.

  • La Negro 2000, avem o deosebita grija de calitatea produselor pe care le preparam si de aceea ne aprovizionam doar din surse recunoscute international deoarece ca orice alt produs catalogat "fruct de mare" calitatea si prospetimea sunt esentiale in cazul calamarilor.

    Calmarul este o moluscă cefalopodă, asemănătoare sepiei. Are corpul alungit, tubular, un cap bine definit înconjurat de 8 brațe și 2 tentacule folosite la prinderea prăzii. Diferența între brațe și tentacule este dată de ventuze – tentaculele au ventuze pe toată lungimea lor.

    Acest produs este ambalat in punga de 1 kilogram. Este un produs congelat si trebuie pastrat astfel: 0-5°C - 1 zi; la -6°C - 2-3 zile; la -12°C - 2 saptamani; la -18°C pana la data inscriptionata pe eticheta. Pentru un gust deosebit recomandam dezgetarea fara apa calda si consumarea crevetilor in cel mai scurt timp posibil dupa dezghetare.

    ATENTIE! A nu se consuma de catre persoanele alergice la moluste si produse pe baza de moluste! A nu se decongela cu apa calda! A nu se recongela dupa decongelare!
  • Ambalare

    Punga de 1 kilogram.

    Produsul contine:

    Inele de calamar.

    Mod de pastrare:

    Ambalat in vid. Produs congelat ce trebuie pastrat astfel: 0-5°C - 1 zi; la -6°C - 2-3 zile; la -12°C - 2 saptamani; la -18°C pana la data inscriptionata pe eticheta.

    Produsul respecta:

    Standardele de calitate si siguranta alimentului HACCP, FSSC 22000-2011 (unica companie din domeniu certificata in Romania), ISO 9001-2008, ISO-14001-2005, SR-EN-ISO-22000-2005.

    Informatii suplimentare:

    Produs din gama Premium ce nu contine conservanti.

  • Calamar marinat la gratar

    Pentru cei care prefera fructele de mare va recomandam o reteta foarte sanatoasa si populara in spatiul mediteraneean, care pastreaza toate calitatile acestui produs: calamar marinat la gratar.

    Ingrediente:
    - 500 grame de tuburi de calamar;
    - ulei de masline;
    - o lamaie;
    - 1 catel mare de ustoroi curatat;
    - oregano, preferabil proaspat;
    - sare;
    - piper proaspat macinat.

    Mod de preparare:
    Cu ajutorul unui cutit scurt, crestati foarte usor partea interioara a tubului de calamar (in acest fel permiteti marinatei sa patrunda bine in carne si sa o fragezeasca).
    Pregatiti marinata: amestecati uleiul de masline cu zeama stroasa din lamaie. Adaugati usturoiul tocat din cutit, sare si piper. Optional, adaugati oregano proaspat, tocat mare.

    Puneti calamarii intr-un bol si turnati marinata peste. Frecati bine calamarii ca sa intre marinata. Acoperiti bolul si bagati-l la frigider pentru 2 ore.
    Incingeti gratarul. Ca toate fructele de mare, calamarul se face la foc iute, fie ca folositi gratar de exterior (cu lemne sau carbune), fie ca folositi un gratar electric de interior. Scurgeti calamarii de marinata si puneti-i pe gratar. Frigeti calamarii pe fiecare parte, dar nu mai mult de 2-4 minute pe fiecare parte.
    ATENTIE!!! Tinut mai mult, calamarul devine cauciucat si tare.

    Calamarii se frig la foc iute pentru a prinde culoare. Calamarii la gratar se servesc imediat dupa prepare, stropiti cu putin ulei de masline (cat sa luceasca) si asezonati cu felii de lamaie. Merg foarte bine cu o salata verde sau salata de cruditati.

    Negro 2000 va doreste: Pofta buna!

Va mai recomandam:

Despre noi

#

NEGRO 2000 S.R.L. este o companie privata romaneasca infiintata in 1993 si are ca domeniu de activitate prelucrarea si conservarea pestelui si a produselor din peste. Produce si ofera clientilor sai o gama asortata de salate de icre, icre sarate nepreparate, specialitati de peste afumat, peste marinat si salate de peste, ambalate individual, utilizand marci comerciale proprii sau sub alte marci.

Adresa: Blvd. Metalurgiei, Nr. 136, Bucuresti, Romania
Telefon: +40 21 460 26 36
E-mail: office @ negro2000.ro