Consumul de peste devenit obicei alimentar, datorita continutului de substante nutritive, poate proteja organismul uman de multiple afectiuni cum ar fi:
Afectiuni ale inimii (atac de cord, ritm cardiac anormal, coagularea sangelui) – beneficiile se datoreaza scaderii nivelului trigliceridelor din sange;
Alzheimer – acizii grasi polinesaturati gasiti in peste previne deteriorarea celulelor nervoase in timp si presiunea mare a sangelui si ajuta in privinta puterii de concentrare;
Cancer – diferite studii de speicalitate au demonstrat ca cei care nu mananca peste se expun la un risc de pana la trei ori mai mare de a face cancer de prostata in comparatie cu cei care mananca in cantitati mari sau moderate. Fructele de mare contin si seleniu care are propietatea de a lupta impotriva aparitiei cancerului;
Depresie – se poate diminua efectele acesteia prin consumul de peste, fiindca acizii grasi omega 3 cresc nivelul serotoninei de la nivelul creierului;
Artrita – uleiurile din peste reduc inflamatiile din organism cum ar fi artrita reumatoida;
Îmbatranirea pielii – o dieta bazata pe peste poate diminua ridurile aparute datorita varstei.
